Ingang Schaarsbergen – Deel 1

Hert loopt samen met moeflonlam op de Hoge Veluwe

Donderdag 1 maart zagen we Ton Heekelaar bij het Zwarte Veld en die vertelde ons dat hij kortgeleden Lambertus had gezien bij Ingang Schaarsbergen en dat hij ook al het gewei had afgeworpen.
We zijn toen maar eens gaan kijken en warempel ja hoor daar stond hij rustig te kijken, ondanks dat er achter hem net buiten het hek aan de Kempenbergerweg met motorzagen boomstammen werden doorgezaagd.

Plots kwamen er van rechts een paar varkens aan, die richting Lambertus liepen en weg was Lambertus. Zonder ook maar een foto gemaakt te hebben was hij opeens ook weer verdwenen. Dat deed ons gelijk weer aan Hubertus denken, die moet ook niet veel van zwijnen hebben.

Zagen we in de dekking een hert lopen – Foto: ©Johan Jansen

Geen Lambertus

De vrijdag daarna geen Lambertus gezien dus de zondagochted weer gaan kijken. Toen liepen er op precies dezelfde plek net drie herten weg de dekking in, alle drie hadden ze het gewei ook afgeworpen. Hiervan geen foto`s kunnen maken, zo rap waren ze verdwenen.

Na een vrolijke en smakelijke ontmoeting met Ingrid/Hans en Louis/Fransien diezelfde zondagmiddag, toch nog maar weer richting Schaarsbergen gereden. Achter wat bomen en takken liep een hert en tot onze stomme verbazing huppelde er een moeflonlam achteraan. We wisten uit verhalen van anderen en ook van foto`s van Megriete Akkerman op Facebook, dat dit stelletje daar rond moest lopen maar het is ontzettend leuk, om het zelf ook eens te zien. Een mooie foto wilde niet echt lukken omdat ze gedeeltelijk in de dekking bleven. Het was inmiddels al wat laat geworden dus tijd om er uit te gaan.

Achter het hert liep een moeflonlam – Foto: ©Johan Jansen

Een moeflonlammetje

De maandag er na zo tegen sluitingstijd weer naar dezelfde plek gereden en liepen er weer die zelfde 3 herten die net de dekking opzochten. We hebben er in de auto nog een poosje staan wachten, toen draaide ze toch om en liepen richting de weg. Ze wilden oversteken dat was wel duidelijk. Maar ze veranderden weer van koers en liepen niet voor maar achter de auto langs. Met in hun kielzog…. ja hoor het moeflonlam. In no- time waren ze aan de andere kant van de weg in het bos verdwenen.

We zijn er deze week elke dag geweest maar niks meer aangetroffen dus wij denken dat net als op meerdere plekken in het park het voeren gestopt is dus ook bij de ingang Schaarsbergen.
Een ding was ons wel echt duidelijk, het moeflonlam trekt in ieder geval niet op met Lambertus.

Lees ook: Ingang Schaarsbergen – Deel 2

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/03/12/ingang-schaarsbergen/