Hert Lambertus op de Hoge Veluwe – Deel 3

Tweede Kerstdag

Na een drukke,  maar o zo gezellige  Eerste Kerstdag met kinderen en kleinkinderen en met natuurlijk heel veel kadootjes voor de kleintjes onder de kerstboom komt dan Tweede Kerstdag.
Natuurlijk gelijk om negen uur deze keer bij Otterlo het park in en regelrecht richting de plek waar ik Lambertus zondag, gedwongen door de regen, achter had moeten laten. Natuurlijk wetende dat het flauwe kul is dat ik hem daar weer zou aantreffen, maar ja… .je weet het tenslotte maar nooit.

Daar stond hij, verscholen tussen de struiken – Foto: ©Johan Jansen

Stadsdennen

Op die plek aangekomen was er van Lambertus natuurlijk niets te zien. Ik keerde en reed weer terug om bij Stadsdennen een stukje te gaan wandelen. Het is een van mijn favoriete stukjes bos waar je op de vroege ochtend best wel wild kunt tegenkomen. En wie zie ik daar opeens staan? Ja hoor, Lambertus stond daar verscholen tussen de struiken,  niet zo ver van de weg, hij keek belangstellend mijn kant op met zo`n blik in z`n ogen van…. “Jij ook weer hier?”.

Lambertus keek belangstellend mijn kant op – Foto: ©Johan Jansen

Verdwenen

Ik had m`n fototoestel naast me op de passagiersstoel liggen ik pakte deze snel en maakte vanuit de auto snel een paar foto`s. Net op tijd want hij liep verder richting het pad tussen Stadsdennen en het Reemsterbos.
Dus… met de auto naar dat pad gereden en daar stond hij al midden op. Nog voordat ik was uitgestapt liep hij het bos in. Ik stapte snel uit en liep behoedzaam een stukje het pad in maar hij was al uit het zicht verdwenen.

Lambertus liep snel het bos in en was uit het zicht verdwenen – Foto: ©Johan Jansen

Waardevolle ontmoeting

Snel liep ik weer terug naar de auto en reed direct naar het Reemsterveld hopende dat hij daar weer zou verschijnen net zoals dat de vorige week ook was gebeurd. Ik heb daar een half uur gewacht maar hij bleef in de dekking. Het was een hele korte ontmoeting deze keer maar voor mij een hele waardevolle.

*********************************************************************************************************************

Woensdag 27 december 2017

Vandaag ging Jacqueline ook mee op pad,  `s middags samen naar het park de Hoge Veluwe en het weer zou zich ook van de betere kant laten zien. We hadden ons voorgenomen nergens speciaal naar op zoek te gaan en onbevangen van de buitenlucht te genieten. Bij de ingang Hoenderloo pakten we een witte fiets om eens een andere beweging te maken en fietsten zo maar wat lukraak ergens heen. Maar het viel niet mee om op de modderige bospaden in het zadel te blijven. Het was puffen en zelfs zweten ondanks de straffe wind. Maar we hadden onze portie beweging weer gehad in ieder geval.

Lambertus op de wildweide van het Reemsterveld – Foto: ©Johan Jansen

Niet te geloven…

Het was weer heerlijk om in ons jeepje te zitten.  Bij Het Bosje van Staf aangekomen, waar overigens op dat moment niet veel te zien was, dronken we een lekker kopje koffie, die we meestal bij ons hebben. Weer terugrijdend zagen we rechts in het veld een hert lopen. Stoppen dus en de kijker gepakt. Het zal toch niet waar zijn zeg , je zult het niet geloven het was Lambertus.
Hup in de jeep en op naar de Kempenbergerweg gereden. Lambertus was inmiddels op de wildweide aangekomen, we pakten vlug onze spullen, ik maakte wat foto`s en Jacqueline filmde.

Lambertus kijkt achterom naar de hindes, op de foto net niet zichtbaar – Foto: ©Johan Jansen

Hindes

Wat meer naar achteren stond een grote groep hindes op de heuvel naar Lambertus te kijken,  zo van…  wat moet jij hier. Lambertus hield de groep wel in de gaten en droop op een gegeven moment af waarna de hindes het veld op kwamen. Het was inmiddels al best wat donker aan het worden, maar een paar foto`s maken en filmen kon nog net.

Hier staan we ‘oog in oog’ met Lambertus – Foto: ©Johan Jansen

Lees ook: Hert Lambertus – Deel 4

_____________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/12/28/hert-lambertus-op-hoge-veluwe-deel-3/