Wilde vogels besmet met Vogelgriep

nieuws-animaties-gif-journalisten-3865095Vogelgriep breidt zich uit: al 1.250 dode vogels gevondenonder wilde vogels in Nederland

Vorige week werd op meerdere plaatsen in Europa het hoogpathogene vogelgriep (HPAI) H5N8 vastgesteld. Ook in Nederland is nu vogelgriep gevonden bij kuifeenden en futen, waarbij het eveneens gaat om de hoogpathogene variant H5N8.

Later in de week werd een melding gedaan van meerdere dode kuifeenden en futen in de omgeving van Monnickendam via Sovon/DWHC, die een gezamenlijk meldpunt hebben voor het melden van dode vogels. Op 10 november is bekend geworden dat ze drager zijn van het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8.

____________________________________________________________________________________________________

Nederland in de greep van Vogelgriep

MEDEMBLIK – Zaterdagochtend heeft een passant 2 dode vogels aangetroffen op het Vooroever in Medemblik, het gaat om 2 meeuwen. Mogelijk zijn beide vogels overleden aan de vogelgriep.

De politie meldt aan Medemblik Actueel dat het beter is om tijdelijk even uit de buurt van de zwemkom op het vooroever te blijven, ook als u uw hond daar uit laat. De vogelgriep die op dit moment aanwezig is in Noord-Holland is de variant die ook voor de mens gevaarlijk is. De politie zal zo snel mogelijk met reactie komen of het daadwerkelijk vogelgriep is, tot die tijd even het Vooroever mijden.

vogelgriep-fw_-kopie

Dode vogels gevonden bij Vooroever – Foto’s: ©Yvon Nap

Meer info: Vogelgriep breidt zich uit…        –            Extra info:  SOVON

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/11/14/wilde-vogels-besmet-vogelgriep/