Purperen kleed op de golvende Veluwezoom

Heidebloei op de Veluwezoom

Wil van Zummeren op de fiets

Wil de fietsende filmer

De fietsende filmer of filmende fietser Wil van Zummeren uit Dieren is voor de vaste bezoekers van ‘De Veluwenaar’ ondertussen geen onbekende meer. Zijn serie “Vier seizoenen Veluwezoom”, waarvan wij inmiddels een aantal delen hebben gepubliceerd, waren zeer zeker de moeite van het bekijken waard. Prachtige filmbeelden van een heel jaar fietsen van Dieren naar Arnhem over de Veluwezoom en in het bijzonder de  Posbank.

Natuurliefhebber Wil van Zummeren ontmoet tijdens zijn fietstochten, edelherten, reeën, wilde zwijnen en vele andere dieren. Tegelijkertijd kunt u meegenieten van het schitterende landschap van de Veluwezoom.

heidebloei-posbank-wil-van-zummeren

Heidebloei op de Posbank – Foto: ©Wil van Zummeren

Een purperen kleed

Op 29 augustus jl. publiceerde hij een korte impressie van de bloeiende heide op de Posbank, mooie sfeerbeelden een purperen kleed in een schitterend landschap! Het is misschien alweer even geleden en heeft iedereen op dit moment al volop de herfst in zijn hoofd, toch willen wij u deze mooie beelden niet onthouden!

Bekijk ook: Vier seizoenen Veluwezoom – Deel 4

*****************************************************************************************************************************************

Bekijk onderstaand filmpje:

 

____________________________________________________________________________________________________

Opbouwende kritiek van een bezoeker…

Heel erg jammer van de mooie beelden, die de fietsende filmer ons laat zien van de bloeiende heide op de Posbank. Het onrustige beeldmateriaal is niet van deze tijd. Het schokt geweldig terwijl er al enkele jaren hand stabilizers te koop zijn, waarmee je tijdens het fietsen of lopen vloeiende beelden kan schieten. Die dingen zijn niet duur meer en te krijgen voor kleine fototoestellen, GoPro’s en telefoons.

Bovendien moet deze enthousiaste filmer nooit 90 graden naar de zijkant filmen, want dan zijn de beelden nauwelijks te volgen en zijn oneffenheden het meest zichtbaar. Het is beter om schuin naar voren te filmen. Gewoon al fietsend met een kleine GoPro en een 3D handstabilizer, kun je de mooiste resultaten bereiken!

Tenslotte…

Hij kan ook het beste het geluid weghalen, want dat gerommel van de wind maakt het alleen maar onrustiger. Geen geluid of een mooi muziekje is beter. Het is een kleine investering en dan gaan we met z’n allen nog meer genieten van zijn fietstochten, want de Veluwezoom is prachtig.

_______________________________________________________________________________________________

Uw natuurmoment!

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar ons te mailen (zie onder)!
Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen daargelaten.
Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel en foto’s!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/10/11/purperen-kleed-op-golvende-veluwezoom/