Stroperij en wapenhandel in regio Barneveld

Tien arrestaties wapenhandel en stroperij

BARNEVELD De politie heeft maandag 17 augustus jl. in de gemeente Barneveld en omgeving tien mensen gearresteerd op verdenking van illegale wapenhandel en stroperij. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) in een persbericht.

De politie heeft tientallen wapens in beslag genomen en een grote hoeveelheid illegaal geschoten vlees van beschermde dieren. Onder het wapentuig zijn dubbelloops hagelgeweren, kogelgeweren, een handvuurwapen, alarmpistolen, geluiddempers en munitie. Er zijn ook twee voertuigen in beslag genomen.

3446644_

Tientallen wapens en een grote hoeveelheid illegaal geschoten vlees in beslag genomen – Foto: ©Politie

Strooptocht

De hoofdverdachte is een 28-jarige man uit de gemeente Barneveld die volgens het OM waarschijnlijk wekelijks op strooptocht ging. Hij schoot daarbij wilde zwijnen, herten, eenden, konijnen, duiven en ganzen zonder dat hij de verplichte jachtakte had.

Verboden wapenbezit 

De man handelde volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk ook illegaal in wapens en munitie. Die wapens werden afgenomen door andere stropers in de provincie Gelderland. Negen van de afnemers zijn aangehouden en verhoord, aldus het OM. Zij worden verdacht van het afnemen van wapens en munitie bij een niet-erkende wapenhandelaar, verboden wapenbezit en stroperij.

3446664_

Kogelgeweren, een handvuurwapen, alarmpistolen, geluiddempers en munitie – Foto: ©Politie

Huiszoeking

Er is huiszoeking gedaan in drie woningen en een bedrijfspand in de gemeente Barneveld en in nog eens vier woningen in de gemeente Ede. Op nog eens vier plekken in de omgeving van de gemeente Barneveld werden wapens en administratie in beslag genomen.

Volgens wijkagent Femke van Lith is in dit onderzoek ook “een bezoekje gebracht aan een Voorthuizenaar”. Dat meldt ze maandagavond op Twitter. Er is bij het onderzoek samengewerkt met buitengewoon opsporingsambtenaren van Staatsbosbeheer, Geldersch Landschap en de Omgevingsdienst Flevoland.

Bron:  Barneveldse Krant

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/08/19/stroperij-en-wapenhandel-in-regio-barneveld/