Future For Nature Awards 2015

3465453_1_org

Dr. Freek Vonk, ambassadeur van Future For Nature

Future For Nature Awards 2015 uitgereikt door Dr. Freek Vonk

Zoals ieder  jaar, waren ook nu weer enkele bestuursleden van de Jac. Gazenbeekstichting aanwezig bij de uitreiking van de Future For Nature Awards 2015 in Burgers’ Zoo te Arnhem. Mede omdat wij de natuurbescherming niet alleen op de Veluwe, maar ook over onze grenzen heen en wereldwijd willen ondersteunen.

Juist ook, om samen met de jongere generatie de wereld wakker te schudden. Het is toch bijna niet te geloven, dat deze vaak nog  jonge natuurbeschermers, soms met gevaar voor eigen leven, zich blijven inzetten voor bescherming van onze planeet aarde!

Ambassadeur

Dr. Freek Vonk, ambassadeur van Future For Nature, heeft vrijdagmiddag 27 februari jl. drie natuurbeschermers uit Costa Rica, Mozambique en Nepal de Future For Nature Award van 50.000 euro overhandigd. De Future For Nature Foundation ondersteunt jaarlijks drie jonge, getalenteerde natuurbeschermers met de Future for Nature Award en een bedrag van 50.000 euro. Het Internationaal Selectie Comité met gerenommeerde natuurbeschermers, kiest elk jaar de drie winnaars. Inzendingen komen van deelnemers uit heel de wereld.

royborghoutsfotografie-130222-janegoodall-015-900x653

De drie awards staan klaar om uitgereikt te worden – Foto: ©Roy Borghouts Fotografie

Nieuwe generatie natuurbeschermers

Dr. Freek Vonk is sinds een klein jaar ambassadeur van deze stichting. Vonk: ‘Ik steun Future For Nature omdat zij de nieuwe generatie natuurbeschermers een podium bieden. Wij hebben hen nodig om ons wakker te schudden en ervoor te zorgen dat al het moois wat de natuur biedt blijft behouden. De bevlogenheid van de winnaars herken ik natuurlijk ook bij mijzelf. Ik kijk ernaar uit om winnaar José in maart te bezoeken in Costa Rica, voor mijn nieuwe televisieserie’.

kl -RoyBorghoutsFotografie-150227-FutureForNature-096jpg

Future For Nature Award winnaars v.l.n.r. Karen Allen, Manoj Gautam en José F. González-Maya. Daar achter v.l.n.r. Prof. David Macdonald, Dr. Freek Vonk en Ms. Saba Douglas- Hamilton – Foto: ©Roy Borghouts Fotografie

Winnaars Future For Nature Awards 2015

José F. González-Maya uit Mexico zet zijn kennis in om twee bedreigde maar zeer unieke regio’s met hun biodiversiteit in Colombia en Costa Rica te redden. Deze gebieden vormen het leefgebied van o.a. de jaguars.
Karen Allen uit Zuid-Afrika werkt dag en nacht in Mozambique samen met haar team aan het behoud van de zeekoeien.
Manoj Gautam uit Nepal strijdt met passie en grote inzet tegen overbevissing en de vervuiling van de Karnali rivier om daarmee de Gangesdolfijn te redden.

1 a bedankkaart 2015kopie

De winnaars Karen Allen, José F. González en Manoj Gautam – Foto: ©Roy Borghouts Fotografie

Alle drie de winnaars werken nauw samen met de lokale bevolking. Alleen door hen goed te informeren, mede verantwoordelijk te maken én met hen aan armoedebestrijding te werken, heeft bescherming van de natuur kans van slagen.

download

De hoofdsponsor van de stichting Future for Nature is Koninklijke Burgers’ Zoo. Dit dierenpark steunt een aantal internationale natuurbeschermingsprojecten wereldwijd.

Lees meer:  Future for Nature – BurgersZoo.nl

______________________________________________________________________________________________________________________

Lees ook: Future for Nature Awards 2016

______________________________________________________________________________________________________________________

Kijk mee terug naar de uitreiking in 2014:

 

Kijk ook eens op:  https://www.safarimeetingcentre.nl/

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/03/01/futue-nature-awards-2015/