Verslag en fotowedstrijd
De kerstwandeling was een groot succes

Zaterdag 14 december liepen ruim vijftig mensen mee met de Kerstwandeling.   “Boven verwachting, tjonge wat een koppel, geweldig”, aldus Louis Fraanje.  Veel mensen kwamen uit de regio maar er waren zelfs mensen helemaal uit Amsterdam en Rotterdam speciaal naar Lunteren gekomen om mee te wandelen.
Louis vertelde honderd uit over prachtige omgeving van Lunteren met  z’n eigen Buurtbos.
Ook de oude verhalen en de stropers kwamen ruim aan bod.   Fraanje: “De mensen hebben echt genoten en het was heerlijk weer om te wandelen.     Er waren zelfs mensen die zeiden: “Nou wonen wij hier al heel lang en weten niet eens hoe mooi het hier wel is!”.   “Dan is ons doel toch bereikt”, volgens Louis; “mensen bewust maken van de natuur en cultuur van de Veluwe”.

Foto: Henny van Soest

Foto: Henny van Soest

Verslag van een wandelaar.

Ondergetekende en zijn vrouw lazen in de krant dat er een wandeling was met begeleiding van Louis Fraanje. We zeiden tegen elkaar, nu gaan of nooit, want het leek ons best leuk, omdat we al veel over Louis hebben gehoord of gelezen.
Het was een flinke wandeling door het Lunterse Buurtbos naar uitkijktoren De Koepel en daarna weer terug voor de liefhebbers.
Onderweg werd er veel vertelt hoe het Buurt bos is ontstaan en wat er allemaal gebeurt is in al die jaren. Het werd in geuren en kleuren vertelt, net of we erbij waren of dat het net was gebeurt.
We hebben er echt enorm van genoten, dat geldt volgens mij voor iedereen die mee is geweest en dat kan wel 50 man zijn geweest.De volgende keer zijn we zeker weer van de partij en van ons mogen we nog wel verder de natuur in.
Met vriendelijke groet.
Henny en Corrie van Soest.

kerst2De (gratis) wandeling was voor donateurs en belangstellenden georganiseerd door de Jac.Gazenbeekstichting.
Bij gezondheid hoopt Louis Fraanje in het voorjaar ook weer een wandeling te houden. We houden u hier via deze weblog en onze nieuwsbrief op de hoogte.

kerst3WEDSTRIJD
Wie heeft er nog meer een mooie foto van de wandeling gemaakt?.  De mooiste foto word beloond met een prijs.
Om mee te dingen naar de prijs moet uw foto voor 28 december 2013 binnen zijn bij de redactie.
U kunt uw inzending mailen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/12/18/kerstwandeling-met-louis-fraanje-groot-succes/