Op de fiets, via de Schapendrift, van Elspeet naar Harderwijk.

Zo af en toe fiets ik van huis naar Harderwijk omdat ik voor een fietsenwinkel daar een webshop aan het inrichten ben.  Als het donker is komt er soms een tak tussen mijn spaken en soms raak ik oneffenheden. Vorige week moesten er negen gebroken spaken van mijn fiets vervangen worden.
Maar de route is meer dan de moeite waard, ik kan wel zeggen een genot om te fietsen. Op 6 december heb ik van de hele route een fotoserie gemaakt.

 

Deze fotoserie is ook te vinden op de weblog van Evert Mouw


Noot van de redactie.

De Veluwenaar wordt voor het grootste gedeelte volgeschreven door een klein groepje mensen. Daarin onderscheiden we ons beslist niet van andere digitale uitgaven. We zijn dus altijd blij verrast als een donateur/lezer de moeite neemt om ons iets te sturen waarvan hij of zij denkt dat het geschikt is voor publicatie op de weblog.
Maar niet alles wat opgestuurd wordt kan door ons gebruikt worden. We hanteren wel degelijk kwaliteitseisen. Natuurlijk, als een stuk, in onze ogen,  niet goed geschreven is kunnen we her en der wat aanpassen en foto’s kunnen, indien nodig, vervangen worden door materiaal dat we toch al op de plank hebben liggen. Dus meestal komen we er wel uit.   En als onze conclusie is dat een stuk niets toevoegt plaatsen we het niet.

Toch ontstaat er binnen het redactieteam van de Veluwenaar soms discussie of een bepaald artikeltje wel of niet geplaatst moet worden. De één keurt zo’n stuk dan af omdat onze kwaliteitsnormen niet gehaald worden terwijl een ander redactielid wel mogelijkheden ziet om tot plaatsing over te gaan. Zoiets was ook het geval met het stukje hier boven.  Iemand die op de Veluwe woont ziet er niets anders in dan een paar kiekjes die iemand tijdens een fietstochtje heeft gemaakt terwijl een ander -in Amsterdam wonend- redactielid het wel de moeite waard vindt omdat het zo’n leuke illustratie is van het dagelijks leven op de Veluwe.  Ook een Veluwenaar ziet niet dagelijks herten, vossen, zwijnen of ander wild.  De route naar het werk gaat nu eenmaal soms over zandpaden en viaducten, langs een moskee en door een stukje woonwijk. Sommige paddestoelen wijzen de weg niet meer omdat  ze onleesbaar zijn geworden en hier en daar staan wel erg veel hekken langs het fietspad.
Niets bijzonders voor een inwoner van de Veluwe maar wel leuk voor een randstedeling om kennis mee te maken.  En ook randstedelingen lezen De Veluwenaar.  Daarom hebben we, na enige discussie, toch maar besloten om het bovenstaande stukje te plaatsen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/12/16/op-de-fiets-via-de-schapendrift-van-elspeet-naar-harderwijk/