Biddende torenvalk

Op een mooie namiddag in september van 2012 stond er een biddende (wiekelende) torenvalk aan de heldere blauwe hemel. Fransien Fraanje ontdekte het kleine roofvogeltje en legde het tafereeltje vast. Men zegt over het torenvalkje weleens dat het de enige vogel is die bidt voor z’n eten. Maar dat is niet helemaal waar. We hebben ook weleens een buizerd zien bidden in de lucht en een kiekendief enz.. En… misschien zal het bij nog meer roofvogels voorkomen?

Biddende torenvalk - Foto: ©Fransien Fraanje

Biddende torenvalk – Foto: ©Fransien Fraanje

Als het valkje een prooi in de lens heeft duikt het razendsnel naar beneden. We zien dat ook regelmatig langs onze wegen want in de bermen daarvan zit of ligt voor haar/hem tafeltje dekje.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2012/09/26/biddende-torenvalk/