Natuurschoonmaakdag Lunteren 2010

De hele schoonmaakploeg bij de Koepel – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Op vrijdag 24 september jl. hebben de kinderen van Groep 8 van Basisschool De Wegwijzer o.l.v. juf Miep van de Sluis en vrijwilligers van de Jac.Gazenbeekstichting weer een deel van het Lunterse Buurtbos opgeruimd. Wildgroei van boompjes en struiken op de Poelheide en de Wildwal (een oude wildkering uit de late middeleeuwen) werden opgeschoond. Daarvoor hadden vrijwilligers van de Jac.Gazenbeekstichting, het Oud-Lunterse dag comite en de Lunterse Keien de Wildwal opruimklaar gemaakt. Boswachter Gert Ribbers en Louis Fraanje gaven ondertussen ook uitleg over het bos en haar bewoners. Vrijwilligsters Christien Dirkse, Karen Eding en Liseth Elbertsen konden, ondanks af en toe een bui regen, tevreden terugkijken. Na afloop mochten de kinderen uitkijktoren de Koepel beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht. Ook waren er lekkere broodjes met worst om de hongerige magen te vullen. De Rabobank uit Lunteren sponsorde deze belangrijke dag.

Hieronder een verslagje, met 2 foto’s, van een leerling (William Maasse)

Vrijdag 24 september gingen we naar het bos.
We werden in twee groepen verdeeld: de ene groep ging de wildwal mooier en schoner maken en de andere groep, waar ik in zat, ging sparren weghalen, zodat de heide kan gaan groeien.
In de heide zaten heel veel kikkers, ook zaten er overal krekels, sprinkhanen en lieveheersbeestjes.
En aan het eind kregen we een broodje knakworst en een broodje kaas en een krentenbol.En we mochten op de Koepel kijken: een heel mooi uitzicht over Lunteren.

Foto: ©William Maasse

Foto: ©William Maasse

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2010/09/24/bosopruimdag-2010/